Nemocnica úspešne realizovala vzdelávací program za 8,5 milióna Sk

04.12.2008 Svidník

Svidník 4. decembra (TASR) - Nemocnica armádneho generála Ludvíka Svobodu vo Svidníku úspešne realizovala v priebehu tohto roka vzdelávací program zamestnancov, na ktorý využila takmer 8, 5 milióna korún (282. 148 eur) z ...
Cieľom projektu s názvom „Rozvojom seba dokážeme lepšie pomôcť iným - krok k úspešnej transformácií nemocnice\", uskutočneného vďaka financiám z výzvy operačného programu Ľudské zdroje 2006, bolo vzdelávanie v oblasti manažérskych zručností, efektívneho vedenia kolektívu, obsluhy výpočtovej techniky, zavádzania nových štýlov manažmentu v modernom zdravotníctve a zlepšenia komunikácie personálu s pacientom.
Vzdelávacieho procesu sa zúčastnilo celkove 464 ľudí, z toho 59 zamestnancov v manažérskych pozíciách, ktorí sa venovali predovšetkým efektívnemu riadeniu tímov a skvalitňovaniu komunikácie s pacientom a zdravotným personálom. „Z dôvodu zvýšenia efektivity vzdelávania sme manažérske kurzy realizovali mimo pracovného prostredia tak, aby účastníci školení neodchádzali počas prednášok riešiť pracovné povinnosti. Okrem toho sme priamo v nemocnici vybudovali školiace centrum, kde mali účastníci projektu k dispozícii 12 nových počítačov, ktoré budeme využívať aj pri ďalších vzdelávacích aktivitách, \" uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Miroslav Melo.
Cieľová skupina 194 zamestnancov stredného zdravotného personálu, ktorá počas každodenného výkonu svojej profesie prichádza v náročných podmienkach do styku s pacientmi, absolvovala predovšetkým školenia vo sfére komunikácie. V rámci doplnenia úrovne ovládania informačno–technických zručností bolo v súvislosti s týmto projektom preškolených 211 zamestnancov nemocnice. Všetci účastníci projektu po úspešnom absolvovaní týchto aktivít získali príslušný certifikát.
Nemocnicu s poliklinikou vo Svidníku od 1. novembra 2006 spravuje nezisková organizácia Nemocnica arm. gen. L. Svobodu Svidník n. o. Svidnícka nemocnica v súčasnosti disponuje 235 lôžkami.
 

Vyberte región